Nieuws

Ducati MotoE-racer in productie

Iets meer dan een jaar na de eerste test is Ducati gestart met de productie van de V21L, de machine waarmee dit jaar gereden wordt in het MotoE wereldkampioenschap. De 23 machines moeten half februari gereed zijn. Naast de 18 motoren waarmee wordt gereden, gaat het om vijf reserve units. 

De productiestart markeert voor Ducati het begin van een nieuw hoofdstuk, met als doel om vaardigheden voor een elektrische toekomst te ontwikkelen. En zoals zo vaak beginnen nieuwe technische ontwikkelingen in de racerij, waarna ze doorsijpelen naar gewone productiemotoren. 

“De productiestart van de Ducati MotoE is een historisch moment voor ons”, licht Ducati-directeur Claudio Domenicali toe, “Dit is een belangrijk tijdperk van experimenteren, waarin we investeren in knowhow, zodat we klaar zijn voor het moment dat we met accutechnologie een opwindende elektrische productiemotor kunnen presenteren met het gewicht, de prestaties en de actieradius die fans verwachten van Ducati. Het MotoE-project is een belangrijke stap voor Ducati om bij te dragen aan de reductie van CO2-uitstoot aan de productkant, naast research naar synthetische brandstoffen (eFuel), dat de totale CO2-uitstoot van verbrandingsmotoren naar nul terug kan brengen.” 

De eerste test met de rijders en teams die aan het 2023-kampioenschap deelnemen, staat gepland voor 6, 7 en 8 maart op het Spaanse Jerez. Daarna volgen op 3, 4 en 5 april nog testdagen in Barcelona. De eerste race wordt verreden tijdens de Franse Grand Prix op 13 mei. Ook tijdens het TT-weekend op Assen komt de MotoE-klasse in actie. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws