Nieuws

Ducati moet er nog even inkomen

Vanaf 2023 levert Ducati de elektrische motoren voor de MotoE. De Italianen hebben dus nog even en dat is maar goed ook. Ducati doet het namelijk stapje voor stapje, zoals de laatste elektrische aanwinst bewijst.

Er is nog wel wat werk te verzetten voordat de coureurs racen op 270 km/uur snelle elektrische Ducati’s, want deze step is voorlopig het jongste elektrische wapenfeit van de motorfabrikant uit Bologna. En nee, de Pro III gaat geen 270 km/uur. Sterker nog: hij bereikt op top een snelheid van slechts 25 km/uur. Op een batterijlading kun je wel vijftig kilometer door de stad ‘steppen’. Zoek deze tweewieler op de Ducati website dan ook niet onder het kopje motoren, maar bij ‘urban mobility’.

Waar we het bij Ducati normaal gesproken over dikke Brembo’s, vakwerkframes en pk’s hebben, gaat het dit keer over 10” velgen met anti-lek banden, een pinpas als contactsleutel en dubbele (jaja) voorremmen, maar wel van het mechanische soort. Oké, een magnesium frame klinkt dan wel weer hightech en MotoE-waardig. Aan de verdere specificaties moet Ducati nog even sleutelen. Het lukte ze als relatief kleine fabrikant in de MotoGP, dan gaat het ze ook lukken in de MotoE. Tot die tijd is deze step gewoon te koop bij Ducati dealers. De prijs is nog niet bekend, maar aan voorganger Pro II hangt een prijskaartje van € 544,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.