Nieuws

Ducati juicht

Hoewel het oudejaarsvuurwerk zelfs nog in de dozen zit, isde CEO van Ducati Motor Holding, Gabriele Del Torchio, er van overtuigd dat het jaar 2012 een absoluut recordjaar gaat worden.

Dat vertelde Del Torchio in Milaan. Naar verwachting zijn er aan het einde van het jaar ruim 44.000 nieuwe Ducati’s verkocht en dat is weer dikke winst ten opzichte van vorige recordjaar, 2011.

Het marktaandeel is toegenomen van 2,6% in 2006 tot 5,2% in 2012. Ongeveer 90% van de Ducati’s  zijn bestemd voor de export. Daarbij zijn de  VS is de grootste afnemer. In het Verre Oosten en Latijns-Amerika wordt voor de komende jaren nog groei verwacht. Daar gokken en hopen alle fabrikanten overigens op.

"Het feit dat we onderdeel zijn geworden van de Audi-groep zal zeker bijgedragen hebben aan de groei van Ducati. Deze overname bevestigt de waarde van iedereen die in ons bedrijf werkt, de waarde van het merk Ducati en de in het verleden behaalde resultaten."

Aldus Gabriele Del Torchio. Die in zijn blije conclusie vergat te vermelden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toejomst zijn.

Maar het basisgevoel is goed. En vorig jaar stegen de verkopen in de US met 41%, in Canada pluste Ducati 32% en de toen twee jaar jonge Mexicaanse import steeg 174%

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws