Nieuws

Ducati haalt 48.600 dollar op voor Carlin Dunne-Foundation

Om de bij Pikes Peak omgekomen coureur Carlin Dunne te eren heeft Ducati via Ebay een Panigale V4 25 Anniversario 916 geveild. De opbrengst, ruim 48.000 dollar, gaat rechtstreeks naar de Carlin Dunne-Foundation.

In 2018 wist Carlin Dunne de Pikes Peak bergrace te winnen en daarmee de titel terug te veroveren voor Ducati. Een jaar later liet de regerend ‘King of the Mountain’ het leven nadat hij ten val kwam tijdens de race. De 36-jarige Amerikaan lag op dat moment zeven seconden voor op de rest van het veld en was slechts enkele meters van de finish verwijderd.

Om de drievoudig Pikes Peak-kampioen te herdenken, heeft Ducati één van haar 500 Panigale V4 25 Anniversario 916 geveild. Om specifiek te zijn, nummer 5. Het startnummer van Dunne. In totaal werd er 16 keer op de motor geboden, waarna een nog onbekende koper de machine voor € 48.600,- kocht. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de Carlin Dunne-Foundation die werd opgericht door de nabestaanden van de Amerikaan.

De stichting heeft als doelstelling te helpen bij de ontwikkeling van preventieve en rehabiliterende programma’s ter ondersteuning van topsporters met, of die het het risico lopen op, CTE (Chronisch traumatische encephalopathie) en hersenbeschadiging.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws