Nieuws

Ducati en Lamborghini delen het (exclusieve) bed

Excuses dat bij zoiets fraais als een gouden huwelijk tussen Ducati en Lamborghini zich een nogal ordinaire vraag opdringt: wat moet dit in hemelsnaam kosten?

Ducati bouwt een gelimiteerde reeks van 630 exemplaren van de Streetfighter V4 Lamborghini. De inspiratie voor het exclusieve model haalt het bij de super krachtige Huracán STO. De prijs van de motorfiets is nog niet bekend gemaakt, wel dat Ducati ze per april 2023 gaat uitleveren.

Voor mensen die echt hun spaarpotje kapot willen slaan (en dat van de rest van de familie), hebben Lamborghini en Ducati een zeer aanlokkelijk duo in de aanbieding. Totaal 63 Lamborghini-klanten (Speciale Clienti) mogen hun Ducati in exact dezelfde kleuren laten spuiten als hun auto. Dat ’karretje’ kostte bij zijn introductie vorig jaar al € 454.920,-. Wil je dan nog meer, dan heeft Ducati ook nog een integraalhelm en leren raceoverall in het juiste design in de aanbieding.

De Lambo Huracán STO is goed voor 639 pk en 600 Nm, daar steekt de 208 pk van de Duc bijna schril bij af. Al maakt die alles meer dan goed door een rijklaar gewicht van 197,5 kilo. Om deze Streetfighter anders dan anders te maken heeft Ducati het uiterlijk flink aangepakt. De motorfiets heeft onder meer een hertekend: voorspatbord, tank-cover, blokspoiler, wielen en kontje. Ook bij de luchtinlaten keek Ducati goed af bij Lamborghini.

Voor snoepgoed als een verstelbare remschakelset shopte Ducati bij Rizoma. Voor de uiltaat is Akrapovič weer eens van stal gehaald. De hoeveelheid carbon op e motorfiets grenst aan het onwaarschijnlijke. Het kleurenschema is wederom gebaseerd op de Huracán STO.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws