Nieuws

Ducati Diavel met Bentley-kenmerken

Wat krijg je als Ducati en Bentley de handen ineen slaan? De Ducati Diavel voor Bentley… Een weinig geïnspireerde naam voor een superluxe en gelimiteerde motorfiets.

Op de technische basis van de Diavel V4 heeft Ducati vele stijlkenmerkende elementen van de Bentley Batur – een door Bentley handgemaakte 740 pk sterke gelimiteerde auto – geïntegreerd. De Diavel voor Bentley wordt gemaakt in een genummerde serie van maximaal 500+50 exemplaren. Die laatste vijftig stuks zijn gereserveerd voor Bentley-klanten.

Het Centro Stile Ducati heeft voornamelijk de horizontale lijnen van het zijaanzicht van de Batur overgenomen. De kleur Scarab Green is van Bentley en wordt overal in de (veelal carbon) kuipdelen gebruikt. De gesmede velgen doen denken aan de vormen van de auto en zijn gespoten in Dark Titanium Satin, waardoor enkele machinaal bewerkte oppervlakken zichtbaar blijven. De luchtinlaten aan de zijkant weerspiegelen de tweekleurige grille, een van de meest herkenbare elementen van de Batur. Het voorspatbord, de kuip en het bovenaanzicht van de tank doen denken aan de ribben op de motorkap.

Naast de vijfhonderd Diavel for Bentley exemplaren biedt Ducati ook een serie van slechts vijftig exemplaren aan, genaamd Diavel for Bentley Mulliner. Die zijn exclusief beschikbaar zijn voor Bentley-klanten, die door directe samenwerking met de ontwerpers van de Centro Stile Ducati hun motorfiets kunnen configureren met verschillende kleuren voor het zadel, de voorremklauwen, carbon onderdelen en velgen. Ze kunnen dezelfde kleur als hun auto kiezen.

De Diavel voor Bentley komt met een certificaat van echtheid, een passagierszadel en een motorhoes. De naam van het model en het productienummer van de eenheid zijn gegraveerd op een plaatje. Het dashboard biedt een speciale animatie bij het inschakelen van de sleutel. Ten slotte wordt elke Diavel voor Bentley geleverd in een exclusieve, gepersonaliseerde houten kist.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws