Nieuws

Ducati Corse Factory MX Team gepresenteerd

Ducati stapt in de wereld van de motorcross met een reeks modellen die de komende jaren op de markt worden gebracht. En Ducati Corse Off-Road is een nieuw opgerichte divisie die verantwoordelijk is voor de race-activiteiten in de wereld van de noppenbanden. Er zijn twee prototypes gepresenteerd, die in 2024 door Antonio Cairoli en Alessandro Lupino zullen worden gebruikt.

De Desmo450 MX, zo heet het nieuwe model, zal dit jaar voor het eerst uitkomen in het Italiaanse Motocross Pro – Prestige MX1-kampioenschap. Het Ducati Corse R&D – Factory MX-Team wordt geleid door Corrado en Marco Maddii. Het doel van dit eerste raceseizoen is vooral het verzamelen van gegevens en informatie tijdens de wedstrijden. Die info zal bijdragen aan de ontwikkeling van de Desmo450 MX die in 2025 in de MXGP’s zal starten en die ook de tweede helft van 2025 in productie zal gaan.

Alessandro Lupino zal deelnemen aan alle rondes van het Italiaanse kampioenschap en aan een intensief testprogramma, waarin hij zal worden vergezeld door Antonio Cairoli. Het racedebuut van de Ducati Desmo450 MX staat gepland voor 16 en 17 maart in Mantova, voor de eerste ronde van het Italiaanse kampioenschap. Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding): “In de wegrace zullen we dit jaar onze leidende positie in de wereldkampioenschappen willen bevestigen, en we willen daarnaast onze capaciteiten tonen op een nieuw terrein: in de motocross! Uitdagingen hebben ons altijd aangemoedigd om het beste uit onszelf te halen en we voelen ons er helemaal klaar voor! We are Ready to Compete.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws