Nieuws

Droombestemming: motorrijden op Hawaii

Wie droomt er stiekem niet af en toe van Hawaï? Een droombestemming pur sang, was het er niet zo duur en duurde de vliegreis geen 16 uur, dan waren we er allemaal al lang een keer geweest. Hawaï is een natuurspektakel, met een Harley over grandioze bergwegen laveren, toekijken hoe een actieve vulkaan lava aan het koken is. Waar anders kan dat überhaupt?

Is het niet altijd een voordeel te mogen kiezen? Nee, dat is het niet. Zoals op deze fluweelachtig warme januaridag op Maui, als Russ van Harley-Davidson ons laat kiezen tussen drie bikes. Een rode Sportster Roadster, een zwarte Road King en een 560 Kilo-Trike. Een driewieler?

Hey man, zo oud voel ik mij nog lang niet! Geen keuze dus. Birgit heeft bliksemsnel naar de sleutel van de elegante Roadster gegrepen, zo blijft voor mij alleen de Road King over. Met zo’n monster lekker sportief over de bergwegen van Maui rijden? De voorvreugde wordt door respect verdrongen. Birgit glimlacht. Ik niet. Nou voorruit dan maar, laten we een poging wagen, zodat we elkaar wat beter leren kennen. Rechtdoor op de highway gaat goed, de 380 kilo-ijzerklomp houdt wel van zulk terrein, heet immers niet voor niets Road King. Maar we willen direct naar het hoogste punt van het eiland, naar de 3.055 meter hoge vulkaan Haleakala. En dat gaat niet zonder bochten.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees het hele artikel in MotoPlus 24/2018

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.