Nieuws

Dromen, sparen of lenen?

Motor rijders willen motor rijden en niet te lang denken over de kosten daarvan. En in 2011 is betalen met geleend geld gewoon handig en geen schande meer.

 Maar wie een goede motorlening afsluit of zorgt voor een andere goedkope financiering zal toch nog lekkerder de weg op gaan dan wie kiest voor een te dure lening.  Maak door na te denken en te vergelijken een boekhouderskeus.. Motoplus zet de zaak even heel basaal op een rij:

1) Bekijk eerst hoeveel je maandelijks kunt missen.
2) Bekijk op internet hoeveel je maximaal kunt lenen en hoeveel dat gaat kosten.
3) Ga niet direct in op de motorlening van de dealer, maar vraag meerdere offertes aan      bij verschillende banken en krediet.aanbieders.
4) Bekijk of een langere duur van de lening de lening betaalbaarder maakt.
5) Koop niet een duurdere motor dan betaalbaar is gegeven je inkomen/aflossing..
6) Onderhandel over zowel de motor als de lening.
… en kies zo de best passende lening.

Nog even een opmerking: de financiering waarbij de maandlasten prettig laag zijn omdat er gewerkt wordt met een overblijvende restwaarde van je motor kan mooier lijken dan dat hij is. Want als er wordt afgesproken dat je motor na drie jaar nog – we noemen maar wat – 7000 euro waard is volgens de financieringsafspraak, en de marktwaarde blijkt dan nog maar 5000 euro te zijn?

Er zijn oplossingen en uitwegen voor. Maar die kosten je altijd geld. En stevig ook. En bedenk dat er aardig wat mensen zijn die nog betalen voor een motor die ze al lang niet meer hebben. Dan maar geen Boss Hoss toch?

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.