Nieuws

Dr. Jekill & Mr. Hyde-uitlaat voor GS

________________________________________________________________________________ 

PERSBERICHT
________________________________________________________________________________

Januari, 2016 – Na jaren onderzoek en ervaringen te hebben opgedaan met merken als HarleyDavidson, Victory, Indian en Suzuki M1800 resenteerde The Jekill and Hyde Company vorig jaar haar nieuwste aanwinst uitlaten voor: Honda Goldwing. Nu gaat The Jekill and Hyde Company nog een stapje verder en introduceert haar eerste unieke uitlaatsystemen voor de BMW R 1200 GS modellen.
De watergekoelde GS is als eerste ontwikkeld. Tijdens het gehele engineering proces is er gestreefd naar het creëren van een perfecte synergie tussen design, performance en sound. Qua design kan de GS rijder kiezen tussen de Nomad Black of de Nomad Carbon Steel demper. Beiden kunnen op een
eenvoudige wijze gemonteerd worden op de originele bochten van de BMW. BMW GS (LQ) Nomad Black BMW GS (LQ) Nomad Carbon Steel m.b.t. Sound heeft The Jekill and Hyde Company iets ontwikkeld wat nog niet verkrijgbaar is binnen de markt van uitlaatsystemen. De ontwikkeling kenmerkt zich door het “3-in-1 sound” wat ontwikkeld is. In alle modes waarin je rijdt voldoet je uitlaat aan de Europese wetten- en regels m.b.t. geluid en rijd je dus volledig legaal.

Travelling Mode: wanneer de klep volledig gesloten is, bevind je je in de “travelling mode”. In deze mode kun je genieten van een rustige tourrit daarbij het geluid van de uitlaat nagenoeg volledig gedempt wordt.
Dynamic Mode: wanneer de klep 50% geopend is, bevind je je in de “dynamic mode”. Een soortgelijke ervaring als wanneer je zou rijden met een originele uitlaat. Echter heb je met een Dr. Jekill & Mr. Hyde systeem een betere performance en een diepere mooie sound.
Sport Mode: met de klep volledig geopend (100%) hoor je een uniek, zeer karakteristieke donkere sound. Een sound die diep, donker, warm en agressief tegelijkertijd kan klinken. Deze sound maakt de motorbeleving compleet. Ook behaal je in deze “Sport Mode” de optimale performance voor je motor.

Alle modes kun je kiezen door te drukken op de mode switch knop die geïnstalleerd is op het stuur van de BMW. Dr. Jekill & Mr. Hyde heeft als enige een systeem ontwikkeld wat in alle drie de verschillende sound modes volledig legaal is een volledige Europese Typegoedkeuring heeft. Extra features van het uitlaatsysteem is dat het systeem de Canbus signalen van de BMW kan lezen en de installatie “Plug & Play” is. Er is namelijk geen modificatie van de OEM kabelboom van de BMW nodig. De optimale performance was een belangrijke pijler binnen de research fase van het nieuwe uitlaatsysteem. Wanneer de bestuurder met een open klep rijdt kan hij zelfs een performance winst van zo’n 5 % realiseren.
Het is vanaf nu al mogelijk om bestellingen te plaatsen voor deze unieke BMW uitlaatsystemen. Levering kan gerealiseerd worden vanaf maart 2016. Na de GS volgen al snel meerdere BMW modellen die kunnen profiteren van de unieke sound en performance van Dr. Jekill & Mr. Hyde. De volgende modellen die aan de beurt komen zijn o.a. de R 1200 GS Air cooled, R Nine T, R 1200 R, R 1200 RS. Deze volgen anno Maart 2016.

Meer weten over onze uitlaatsystemen? Ga naar www.jekillandhyde.com/bmw, stuur een e-mail naar sales@jekillandhyde.com of neem
contact op met een BMW dealer bij jou in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws