Nieuws

Downsizing: Kawa’s Z300

Tyrannosaurussen waren de absolute topper van hun tijd: indrukwekkend, groot, snel, sterk, ultra assertief. En toch zijn ze nu ernstig  uitgestorven.

Mogelijk staat de techniek in de motorwereld nu ook op zo’n tyrannosaurus-kantelpunt, een moment dat ‘downsizing’ eigenlijk als logische stap terug, de toekomst in is. Om het bestaan van de soort te garanderen. Omdat 200 pk niet absoluut nodig zijn in een land waar je op sommige stukken wel 130 km/u mag rijden. In een land dat  vol is met naar volslagen willekeur links- rechtsafslaande of zomaar, onverwacht stoppende, grijskuifduiven in artrose vriendelijke pedaalemmertjes.

De Kawasaki Z300 die we in dit nummer testen zou zomaar een goed voorbeeld van het Nieuwe Motorrijden  kunnen zijn.
De Kawa 300 heeft geen cilinderinhoud van 1000+ cc, hij is niet 270+ km/u snel. Hij weegt rijklaar wel 170 kilo met een volle tank, loopt ongeveer hetzelfde getal in km/u en op slingerwegen rij je bijna elke collega op een zwaardere motor het snot voor ogen. En die ‘Z’ in zijn type aanduiding? Die draagt hij terecht.

Het hele verhaal lees je in nummer MotoPlus nummer 7

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.