Nieuws

Downsizing?

De trend in de nieuwsberichten is al geruime tijd ‘lichter & betaalbaarder’. Niet zo gek. De huidige motortopstukken zijn ongeveer vergelijkbaar met orca’s in een kinderbadje: Het spettert fantastisch, maar wat kan je er mee?

Vandaar dat we nieuwsgierig keken naar de laatste post uit Japan…  ?

In Japanse bladen zijn spionagefoto’s/ photoshopklussen verschenen van wat mogelijk een nieuwe Honda CBR400R is. De lichte, sportieve viercilinder met zo’n 50 pk en een top van ca. 160 km/u zou volgend jaar al z’n debuut maken. Niet alleen op de snelgroeiende Aziatische markten, maar ook op de Europese.

Vierhonderd cc motoren zijn in Japan altijd populair geweest in Japan. Eerder al maakte Honda vanaf 1988 een CBR400 voor de thuismarkt. De sportievere variant – de CBR400RR  de ‘Baby Blade’ , vond heel beperkt zijn weg naar de Nederland. Het werd niks, niemand wilde gezien worden op een 400 cc machine.

Dit keer zou Honda met de CBR400R ook op de Europese markt mikken. In 2013 gaan immers de strenge Europese richtlijnen voor het motorrijbewijs in in en zal men pas op z’n 24e een ‘volledig  motorrijbewijs A kunnen behalen.

Daardoor blijven jongere rijders verstoken van een motorfiets met meer dan 35 Kw. De CBR400R zou op die jongere rijders gericht zijn. We zijn benieuwd

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws