Nieuws

Doordacht dakkie!

Komt het op elektrische tweewielers aan, dan is de actieradius veruit het meest heikele thema. Ook de Chinese firma Motosola bezigt het credo ‘meer is beter’ waar het op elektrische vervoersmiddelen aankomt, en ontwikkelde dit als accessoire beschikbare zonnepanelendak.

Het betreft een lichte kunststof constructie die speciaal bedoeld is voor elektrische scooters met een maximum snelheid van 55 km/uur. Daarbij kun je kiezen uit twee varianten, een 100 en 150 Watt versie. In het meest gunstige geval levert het dak per dag één kWh aan extra prik voor de elektromotor.

Hoewel dit bijna aan een 1 april grap doet denken, betreft het een serieus initiatief. In Azië is een dak op de scooter namelijk redelijk gangbaar inmiddels. Normaliter enkel als bescherming tegen zon en regen, maar Motosola voegt daar nu dus een extra functionaliteit aan toe. Best slim eigenlijk. Desondanks hebben we niet het idee dat dit concept echt storm gaat lopen in Europa (riep iemand daar ‘BMW C1’?). Maar mocht je er toch heil in zien, Motosola zoekt nog Europese importeurs!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.