Nieuws

Door en voor motorrijders

Routes door motorrijders uitgezet

Ontdek Champagne-Ardenne op de motor

Frankrijk is een populaire bestemming voor automobilisten en motorrijders. Maar het merendeel raast ieder jaar over de snelwegen naar het zuiden en laat dan vaak de noordelijke streek links liggen. ‘Voet van het gaspedaal’ is dan ook het credo van de Champagne-Ardenne.

Om ook motorrijders te overtuigen dat het goed toeren is in deze streek heeft de VVV zeven nieuwe motorroutes uitgestippeld. De routes variëren in afstand van 171km tot 444km en bestrijken gezamenlijk vrijwel de hele regio. Toeristische bezienswaardigheden, eetgelegenheden en leuke wetenswaardigheden komen in de documentatie aan bod. Uiteraard staat in een van de routes de wijngaarden in Marne centraal met onder een bezoek aan de champagnestad Epernay. Veel routes combineren het mooie landschap met een bezoek aan pittoreske steden zoals de motortocht door de departementen Aube en Haute-Marne.

Bijkomend voordeel is dat deze streek niet te ver van Nederland ligt en makkelijk in een lang weekend of midweek te beleven is. De zeven Nederlandstalige routebrochures inclusief GPS routes zijn te downloaden via www.champagne-ardennen-toerisme.nl. Klik op de link ‘Geschiedenis & Erfgoed’.

Een van de door motorrijders uitgestippelde routes is de Montagne de Reims en de Chemin de Dames van 171 km. Vertrekpunt is de mooie historische stad Reims, men rijdt door de mooie wijngaarden en bezoekt onder meer het charmante wijndorp Hautvilliers waar ruim 200 huizen versierd zijn met mooie smeedijzeren uithangborden.

Liefhebbers van toeren door en langs de honderden wijngaarden opteren voor de ‘Tussen de Marne en wijngaarden’ route van 202km. Startpunt is Château-Thierry waarna men onder ander een gedeelte van de bewegwijzerde Champagne route rijdt.

Leuke haarspeldbochten, groene natuur en veel meren karakteriseren de ‘Grand Lacs’ toer van 173km – startpunt is de stad Troyes, de route leidt onder meer door het bosrijke Forêt d’Orient en het grote meer Lac du Der.

Toeren over goede wegen met weinig verkeer langs heuvels, glooiende hellingen, groene valleien en leuke dorpjes kan met de 444km lange tocht ‘Langs het Kanaal van de Bourgogne’.

De overige routes zijn ‘De grote ronde door de Ardennen’ (401km) en een ‘rondrit door de Argonne’(284km).

Bereikbaarheid
De regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan België en ligt tussen de Franse regio’s Picardië en Lorraine. Het bestaat uit de departementen Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne. Het is zowel met de auto als de trein goed bereikbaar. Afstand vanaf Amsterdam tot de belangrijkste stad Reims bedraagt ruim 5 uur. Met de Thalys reist men nu via een overstap in Parijs met TGV Est in 45 minuten naar bijvoorbeeld Reims of in 1 uur naar Châlons-en-Champagne.

Meer weten? www.champagne-ardennen-toerisme.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...
Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws