Nieuws

Doe mee! Internationaal onderzoek naar het hoe en waarom van motorongelukken

Een internationale groep onderzoekers is een onderzoek gestart naar het hoe en waarom van ongelukken met motorrijders. Doel hiervan is meer inzicht te krijgen in de dynamiek van een motorongeluk. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar ongelukken met een ander voertuig, maar ook met een object of juist een eenzijdig ongeluk.

Om zoveel mogelijk input te krijgen, is er een online-vragenlijst opgesteld.

Uiteindelijk willen de onderzoekers de ervaringen van alle deelnemers gebruiken om te zien hoe bestaande infrastructuur aangepast kan worden om motorrijders beter te accommoderen. Ook wordt er gekeken naar de impact van snelheid op verwondingen en hoe technologie eraan kan bijdragen het aantal ongelukken tot een minimum te brengen. Goede zaak dus.

Let wel, de vragenlijst is alleen bedoeld voor motorrijders die tussen januari 2010 en maart 2019 betrokken waren bij een motorongeluk. Motorrijders die de pech hadden om in die periode meerdere ongelukken mee te maken, hoeven alleen hun meest recente ervaringen te delen.

Je hebt nog tot en met zondag 6 oktober om de online-vragenlijst in te vullen > https://www.righttoride.org.uk/limesurvey/index.php/583227 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws