Nieuws

Doe het elektrisch!

Podiumplek Wayne Tessels TTXGP
Nederlander pakt 3e plaats in internationale e-Grand Prix!

Het jonge Nederlandse wegracetalent Wayne Tessels kreeg het 62.000 koppige publiek op de banken door in de internationale TTX Grand Prix de 3e plaats te pakken tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen!

Het TTXGP kampioenschap is het internationale toonaangevende wegracekampioenschap voor elektrische motorfietsen. Deze innovatieve TTXGP machines bereiken een topsnelheid tot wel 230 kilometer per uur bereiken en hebben een actieradius van zo’n180 kilometer.

De 18 jarige Tessels kwam uit voor het toonaangevende Zongshen Racing Team. Dit team presenteerde in Assen de nieuw ontwikkelde ZSE002RR e-racer met een borstelloze wisselstroommotor. Deze unieke motorfiets, met een vermogen van 136pk (100kW) en een enorm maximum koppel van 750Nm, wordt aangedreven door een 380 volt accupakket en is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische motoren.

Het Chinese Zongshen is met een productie van ruim 4 miljoen motoren en scooters per jaar een toonaangevende speler in deze branche en gebruikt de TTXGP als hét podium om de nieuwste innovatieve ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer te testen, om later toe te passen in haar consumentenproducten zoals de Nimoto elektrische scooters.

Volgende week zal het Zongshen Racing Team verder gaan met de ontwikkeling van hun nieuwe machine tijdens de TTXGP in het Duitse Osschersleben.

Kijk voor meer informatie over de TTXGP op: www.ttxgp.com

Kijk voor meer informatie over Wayne Tessels op: https://waynesracingteam.blogspot.nl

Kijk voor meer informatie over Nimoto elektrische scooters op: www.nimoto.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws