Nieuws

Doe het elektrisch!

Podiumplek Wayne Tessels TTXGP
Nederlander pakt 3e plaats in internationale e-Grand Prix!

Het jonge Nederlandse wegracetalent Wayne Tessels kreeg het 62.000 koppige publiek op de banken door in de internationale TTX Grand Prix de 3e plaats te pakken tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen!

Het TTXGP kampioenschap is het internationale toonaangevende wegracekampioenschap voor elektrische motorfietsen. Deze innovatieve TTXGP machines bereiken een topsnelheid tot wel 230 kilometer per uur bereiken en hebben een actieradius van zo’n180 kilometer.

De 18 jarige Tessels kwam uit voor het toonaangevende Zongshen Racing Team. Dit team presenteerde in Assen de nieuw ontwikkelde ZSE002RR e-racer met een borstelloze wisselstroommotor. Deze unieke motorfiets, met een vermogen van 136pk (100kW) en een enorm maximum koppel van 750Nm, wordt aangedreven door een 380 volt accupakket en is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van elektrische motoren.

Het Chinese Zongshen is met een productie van ruim 4 miljoen motoren en scooters per jaar een toonaangevende speler in deze branche en gebruikt de TTXGP als hét podium om de nieuwste innovatieve ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer te testen, om later toe te passen in haar consumentenproducten zoals de Nimoto elektrische scooters.

Volgende week zal het Zongshen Racing Team verder gaan met de ontwikkeling van hun nieuwe machine tijdens de TTXGP in het Duitse Osschersleben.

Kijk voor meer informatie over de TTXGP op: www.ttxgp.com

Kijk voor meer informatie over Wayne Tessels op: http://waynesracingteam.blogspot.nl

Kijk voor meer informatie over Nimoto elektrische scooters op: www.nimoto.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.