Nieuws

Dit staat er in de nieuwe Het Motorrijwiel

Op 2 maart is het zover en ligt het eerste MotorRijwiel, nummer 170, geproduceerd onder de vleugels van MotoPlus in de winkel. Een eerste uitgave waar we trots op zijn: 100 pagina’s dik, fraai vormgegeven en boordevol reportages en artikelen waar liefhebbers van klassieke motorfietsen en youngtimers van smullen.

Zo staan we uitgebreid stil bij de grootste racesuccessen van MV Agusta, waarbij mannen als bijvoorbeeld Giacomo Agostini en Mike Hailwood een belangrijke rol speelden. En van het race-asfalt maken we een uitstapje naar het terrein en nemen we de ontwikkeling van de BMW R80G/S onder de loep. In dat zand was ook de hoofdpersoon in Helden van Toen actief: Henk Knuiman sr., de eerste Nederlander die de finish in de roemruchte Dakar Rally bereikte.

In de studio fotografeerden we een Matchless Silver Hawk uit 1931, een toermachine met een ongebruikelijke V4-motor. Daarnaast staan we met Gillet-kenner Yves Campion stil bij het 100-jarig jubileum van het gewezen Belgische motormerk, rijden we mee met de jaarrit van de Club Franse Motoren, komt er een Laverda 500 voorbij gestoven en proberen we uit te vinden of Honda’s VFR750F de beste motorfiets van de afgelopen decennia is. En uiteraard ontbreken ook vertrouwde rubrieken als de Motorfamilie Weers, de Filmclub en Vers van de Pers niet.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.