Nieuws

Dit Nederlandse bedrijf maakt de remhendels voor GP-coureurs

Al het goede komt van ver, luidt een gevleugelde uitspraak. Maar is dat wel zo? Op motorgebied kent Nederland namelijk tal van gerenommeerde bedrijven die al sinds jaar en dag een begrip zijn in de branche. Qnium is een relatief nieuwe speler, maar toch weten onder andere diverse MotoGP-teams de weg naar het Utrechtse bedrijf al te vinden.

Op de Motorbeurs in Utrecht waren ze dit jaar een opvallende nieuwkomer: Qnium. Een merknaam die is ontstaan uit de samenvoeging van Quallity en aluminium en dan weet je al enigszins in welke hoek je het productportfolio van de onderneming moet zoeken, aluminium accessoires dus. Het bedrijf is een dochteronderneming Promatrix, een groot metaalbewerkingsbedrijf dat – vooral – aluminium matrijzen maakt voor de productie van kunststof producten. Het toeval wil dat een aantal medewerkers nogal verzot is op motoren en in hun vrije tijd zelf onderdelen als rem-schakelsets en kroonplaten ging ontwerpen en tekenen voor hun eigen motorfietsen, die vervolgens op de computergestuurde freesbanken werden uitgefreesd. Die onderdelen kwamen onder de aandacht van een aantal coureurs en de rest is zoals ze zeggen, geschiedenis.

In MotoPlus 16/2020 brengen we een bezoek aan deze Hollandse onderneming, die pas eind 2018 van start ging en nu al onder meer ex-125cc-wereldkampioen en huidig Moto2-coureur Thomas Lüthi tot haar klantenkring mag rekenen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.