Nieuws

Dit is vermoedelijk de duurste motorhelm ter wereld

Het op het eiland Man gevestigde Veldt Helmets heeft samen met het Franse modemerk Berluti vermoedelijk, de op dit moment duurste motorhelm ter wereld ontworpen. De slechts 912 gram wegende helm heeft een vanafprijs van omgerekend liefst 3.217 euro.

Daarvoor krijg je dan wel een bijzonder stukje Britse techniek gecombineerd met Franse looks. Als basis is de zeer lichte Carbon jethelm met opgeschroefd kindeel van Veldt genomen. In tegenstelling tot het origineel is de helmschaal in deze uitvoering voorzien van een glanzende zwarte verflaag en is de rechter-zijde gedecoreerd met het voor Berluti zo kenmerkende Scritto-patroon. Alle metalen delen, zoals de dubbel-d-sluiting en schroeven, zijn zwart gegalvaniseerd.

De helmranden en binnenzijde van het kindeel zijn afgewerkt met leder van Franse kalveren dat gelooid is in het Italiaanse Verona. Hetzelfde geldt overigens ook voor de zonneklep. Daarom wordt geadviseerd deze niet te monteren bij een ritje in de regen. Als alternatief kan er ook een helder vizier gemonteerd worden.

De helm is onderdeel van de elfdelige ‘Off the Road’-collectie die Berluti speciaal voor motorrijders heeft ontworpen. In deze collectie zit naast de helm onder meer een kalfslederen portemonnee ( 630 euro),  lamslederen handschoenen ( 660 euro) en kalfslederen motorrijlaarzen ( 3.000 euro).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.