Nieuws

Dijk weer open voor motoren

Dijken in de gemeente Lingewaard zijn in het weekend en op feestdagen niet langer verboden terrein voor motoren. In een rechtszaak, die door de Motorrijders Actie Groep (MAG) en KNMV was aangespannen tegen de gemeente, werd het verbod van de gemeente ongegrond verklaard en werd de verkeersmaatregel direct herroepen.

Zoals we al meerdere keren in MotoPlus aangaven, bleek tijdens de zitting nogmaals dat het verbod van Lingewaard vooral was gebaseerd op emoties en niet op gegronde redenen of degelijk onderbouwd onderzoek. ‘Uit het onderzoek dat de gemeente wel heeft laten verrichten blijkt juist dat er geen basis is om specifiek motorrijders van de dijken te weren’, liet de rechter tijdens de zitting weten.

Of deze uitspraak ook gevolgen gaat hebben voor de afsluiting van de Lekdijk bij Lopik, is nog niet duidelijk. De MAG is wel hoopvol. ‘Hier zijn vergelijkbare argumenten aangevoerd door de gemeente.’

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.