Nieuws

Debutant Öncü is jongste GP-winnaar ooit

Can Öncü kon als Red Bull Rookies-kampioen al wel blij zijn met zijn seizoen 2018. Maar wat hij in Valencia als Moto3-debutant presteerde zal ook zijn verwachtingen ver hebben overtroffen. Speciaal voor de Rookies-kampioen werd het GP-reglement aangepast, want met zijn 15 jaar en 115 dagen (op de racedag) was hij te jong om te starten.

De regen paste in het straatje van de Turkse sensatie. Terwijl zijn tweelingbroer schouder aan schouder met teambaas Aki Ajo toekeek aan de pitmuur, kreeg de als zesde gestarte Öncü in de twaalfde van 23 ronden de leiding in handen toen polesitter Tony Arbolino ruim voor hem crashte.

De pupil van Kenan Sofuoglu bleef opmerkelijk koel en zorgde voor een sensationele zege bij zijn GP-debuut, zoals Nobu Ueda het in 1991 deed in de Japanse GP. Op de dag dat hij afscheid nam van de Grands Prix verloor bovendien Scott Redding het record als jongste GP-winnaar ooit aan Öncü. Wereldkampioen Jorge Martin finishte als tweede, voor John McPhee. Met zijn vierde plaats nam Fabio DiGiannantonio de tweede plaats in de eindstand over van Marco Bezzecchi. De Italiaan was één van de zestien crashers, maar haalde na twee schuivers wel het einde als twintigste en hekkensluiter.

https://www.instagram.com/p/BqU-Mosg8Kg/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.