Nieuws

De Zwarte Cross

15, 16 en 17 juli is het in de Achterhoek weer drukker dan op een mooie dag op het strand. Dan barst het nationale Mega Evenement, de Zwarte Cross weer los!

Wat kun je in 2011 verwachten?

Het Zwarte Cross Festival biedt voor ieder wat wils en je komt ogen en oren tekort. Overal op het terrein is er wat te doen! Van (motor)cross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts. Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen. De lachspieren worden in ieder geval volop geprikkeld!

De vijftiende editie van het Zwarte Cross Festival wordt gehouden van vrijdag 15 juli tot en met zondag 17 juli 2011 op het bosrijke festivalterrein De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Organisator van het driedaagse festival is de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de leden van de rockband Jovink & the Voederbietels.
Stunts, festivalmarkt, kermis, theater, restaurants.

Het kenmerk van het Zwarte Cross Festival is een enorm veelzijdig aanbod van verschillende activiteiten, ook naast de cross en de verschillende podia. Op elke hoek van het terrein is wat te doen of te zien. Er zijn meer dan 300 theaterartiesten per dag en er zijn diverse huiveringwekkende tot lachwekkende stunts. Er is een grote kermis, die anders is dan een gewone kermis. Er is een aparte kinderweide (het Blagenparadijs) met allerlei gratis attracties voor de kids. Ook is er gratis ranja en worden de kinderen lekker beziggehouden met schmink, motor-opstapdagen, e.d.

Tenslotte is er een festivalmarkt met allerlei rariteiten uit de hele wereld, een Zwarte Cross Café, een kapsalon en diverse restaurants. Bij de infostands zijn programmaboekjes gratis te verkrijgen waarin u leest wanneer welke band op welk podium speelt, maar u kunt ook met deelnemersoverzichten de verschillende crosswedstrijden bijhouden.

Camping
De Zwarte Cross camping is een evenement op zichzelf. Fantastisch geschilderde caravans en uitgelaten, blije gezichten van feestvierende mensen. De camping biedt plaats aan maximaal 17500 gasten en is geopend van donderdagavond tot en met maandagochtend. De camping is een dorp op zich met een eigen supermarkt, badhuis, kapsalon, kerkdienst, kampvuur met gitaren, wasplaats, het Zwarte Cross Café, de Tirolerloods en het vermaarde Rock ‘n’ Roll Circus waar volop bands spelen.

Muziek
De muziekliefhebbers komen op het Zwarte Cross Festival ruimschoots aan hun trekken: verdeeld over drie dagen zijn er meer dan honderd bands op meer dan 20 verschillende podia te zien. De programmering is behoorlijk divers; DJ’s, theateracts en natuurlijk veel bands in verschillende genres. Rock, pop, blues, metal, ska, reggae, folk, singer/songwriter, alternatieve muziek, etc, etc. Te veel om op te noemen!

Sport/Spektakel
De Zwarte Cross is naar eigen zeggen met meer dan 148.000 bezoekers het grootste motorcrossevenement ter wereld, al moet je wel bedenken dat er maar 15.000 mensen langs de baan staan en die zijn nog dronken ook. Een paar serieuze klassen worden afgewisseld met bizarre klassen waar het niet om het winnen gaat. Het publiek vermaken is hierbij het belangrijkst! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ludieke klasses waar de deelnemers verkleed aan de start verschijnen. In de specialklasse hebben de deelnemers zelf de meest bizarre voertuigen in elkaar gezet, van Flintstonesmobielen, ruimteschepen, ijscokarren, wegmotoren tot kamelen. Andere ludieke klasses zijn: Brommerklasse, Romaklasse, Wegraceklasse, Hijspanklasse en de Zwaargewichtklasse. In deze verschillende ‘humorklasses’ is de winnaar degene die het best verkleed is.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws