Nieuws

De Zwarte Cross komt!!!

Het is geen geheim. De redactie van Motoplus zit in de Achterhoek, vlak op het vuur:

De 16e editie van het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde zal waarschijnlijk de miljoenste (!) bezoeker verwelkomen. Dit zal het geval zijn zodra er 42.000 bezoekers de festivalpoort gepasseerd zijn. Inmiddels is het Achterhoekse feest, begonnen met een paar honderd man in Hummelo en georganiseerd door een musicerend vriendenclubje Jovink & The Voederbietels, uitgegroeid tot het grootste betaalde festival van Nederland en het grootste motorcrossevenement ter wereld. Maar de organisatie, de Feestfabriek vindt het mooi zo.Het feest hoeft niet meer te groeien in grootte. Maar het mag creatief wel blijven groeien!

 "We wilden alleen maar wat gein maken en een lekker gek feestje organiseren. Dat doen we eigenlijk nu nog steeds!", aldus de Jovinks. De miljoenste bezoeker krijgt zijn/haar leven lang gratis entree en wacht ook nog een leuke verrassing. De voorwaarde voor de gratis toegang geldt maximaal tot een leeftijd 120 jaar, daarna moet de winnaar weer gewoon entree betalen. "Het moet wel leuk blijven!", aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

In 16 jaar van nul naar een miljoen!
Ook al verhuisde de Zwarte Cross drie keer, regende het drie dagen lang pijpenstelen of woedde er een orkaan, elk jaar kwamen er weer meer bezoekers dan het jaar ervoor. En dit 15 jaar achter elkaar (zie bijlage). Hiermee is de Zwarte Cross een van de snelst groeiende festivals van Europa. De formule van de Zwarte Cross, hoe lastig ook te omschrijven, lijkt de mensen aan te spreken. De voorverkoop van de komende 16de editie lijkt, zoals elk jaar, weer alle records te gaan breken.

Creatief groeien
"Met het huidige bezoekersaantal, het huidige aantal van 24 podia en de huidige indeling van het terrein zijn we tevreden, het is goed zo. Een keer moet je tevreden zijn en dat moment is nu aangebroken", aldus de festivaldirectrice. "De typische Achterhoekse sfeer, de vele gezinnen die langskomen en de verdraagzaamheid, dat koesteren we met hart en ziel". Dat het evenement de gewenste grootte heeft bereikt, wil niet zeggen dat de organisatie geen ambities meer heeft. Integendeel, de Feestfabriek wil creatief blijven groeien, gekke stunts blijven verzinnen, de aankleding van het terrein blijven verbeteren, de cross blijven vernieuwen en veel maatwerk ontwikkelen op o.a. het gebied van theater, zodat er steeds een verrassend programma te beleven valt.

Zwarte Cross Festival 2012
De Zwarte Cross vindt dit jaar plaats op 20, 21 en 22 juli. Alle kaarten zijn nog verkrijgbaar. Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht!
Dagkaart € 25,-
3-dagenkaart € 62,50
Campingkaart € 100,- (excl. € 4,- toeristenbelasting)
Vrijdag 1 juni 2012/Kassaprijzen:
Dagkaart € 30,-
3-dagenkaart € 75,-
Campingkaart € 110,- (excl. € 4,- toeristenbelasting)
Familiecamping ‘De Hoeksteen’
Hotelkaart € 375,-
Huurtent € 225 ,-
Eigen tent/caravan: €150,- voor volwassenen. € 75,- voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.
NB: Kaarten voor de familiecamping geven toegang tot het gehele terrein, zijn inclusief ontbijt en geldig van donderdagavond 19 juli t/m maandagochtend 23 juli.

Tot slot:
Kinderen tot 1,40 meter: Gratis entree!
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): Gehele jaar € 10,-
Zwarte Cross Festival 2012; 20, 21 en 22 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws