Nieuws

De Zwarte Cross!

De organisatie van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival voegt twee nieuwe themaweides toe aan het toch al indrukwekkende programma: ‘The Bayou’ en ‘De Dansvloer’. Beide weides worden zowel qua programmering, aankleding en horeca-aanbod volledig in de stijl van het thema neergezet. Het Zwarte Cross Festival vindt plaats van 20 t/m 22 juli in Lichtenvoorde.

‘The Bayou’
Echte muziekliefhebbers die zich het leven laten welgevallen. De sfeer van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, dat is de atmosfeer van ‘The Bayou’. BBQ, relaxen en muziek gespeeld vanaf de veranda. Muziek, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, via de slaven uiteindelijk terecht gekomen in de blues, rock ’n roll, soul, bluegrass, cajun, zydeco en americana; rootsmuziek die vaak recht uit het hart komt. Net als het eten uit deze streek van de VS is de muziek ook bij tijd en wijle lekker pittig! Scheurende blues, dampende soul, rauwe rootsmuziek en stampende boogie, dat is de muziek van ‘The Bayou’. De eerste namen zijn:
North Mississippi Allstars (VS – met Black Crowes sologitarist Luther Dickinson!), 76 Giant Tiger Hooch (NL), The Exitements (SPA), The Cyborgs (ITA), Ben Prestage (VS), Boo Boo Davis (VS), Eli Paperboy Reed (VS) en Automatic Sam (NL).

‘De Dansvloer’
Een dansweide op de Zwarte Cross! Zwarte Cross en dancemuziek, gaat dat samen? Het verrassingsoptreden van top-DJ Junkie XL tijdens de Zwarte Cross van vorig jaar bewees dat dit zeker het geval is. Het muziekaanbod van ‘De Dansvloer’ zal een toegankelijke mix zijn van veel verschillende stijlen. "Als er maar lekker op gedanst kan worden", aldus festivaldirectrice Tante Rikie. De eerste naam kan de organisatie ook bekendmaken. De internationaal befaamde DJ Don Diablo komt namelijk naar de Schans! Zeer binnenkort volgen er meer namen. De Discotent ‘Dansen bij Nijman Jansen’ blijft naast de dansweide bestaan.

Overige weides
Het Zwarte Cross Festival telt 24 podia waar meer dan 200 optredens en meer dan 450 theatervoorstellingen plaatsvinden. De verschillende themaweides zijn festivals an sich. Zo is bij weinig mensen bekend dat de Zwarte Cross tegelijk een van de grootste en qua programmering een van de meest unieke theater-, reggae-, stunt- en metalfestivals van Nederland is. Naast ‘The Bayou’ en ‘De Dansvloer’ zijn er o.a. de Theaterweide, Stuntarena, Reggaeweide, Blagenparadijs, Crossbaan, Metalweide en het Walhalla (festivalterrein camping).

… oh ja; er schijnen ook nog steeds motor-activiteiten te zijn!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws