Nieuws

De World GP 60th Anniversary modellen van Yamaha

Dit jaar is het exact zestig jaar geleden dat Yamaha voor het eerst meedeed aan een GP-wegrace. Met de 250cc RD48 debuteerde de Japanse fabrikant tijdens de GP van Frankrijk. Deze mijlpaal viert Yamaha met een historische ‘speedblock’-uitvoering van haar huidige sportieve gamma.

Twee jaar na de debuut-GP behaalde Fumio Ito de allereerste GP-overwinning van het merk op de RD56 tijdens de Belgische Grand Prix. In 1964 won Yamaha zowel zijn eerste wereldtitel als de eerste constructeurstitel met Phil Read in de 250cc-klasse. In de afgelopen zestig jaar heeft Yamaha meer dan 500 GP-overwinningen geboekt en 38 rijderstitels, 37 constructeurstitels en 7 teamtitels.

Om die lange GP-geschiedenis te vieren komt Yamaha met een World GP 60th Anniversary-kleurstelling voor de 2022 R1-, R7-, R3- en R125-modellen. Net als Yamaha’s beroemde machine waarmee het eerste wereldkampioenschap werd gewonnen, zijn deze uitvoeringen getooid in wit kuipwerk met een horizontale rode streep en witte verticale lijnen, die samen het rode speedblock vormen. Deze authentieke kleurstelling van Yamaha’s racers heeft een geheel rood voorspatbord en goudkleurige wielen. Deze tijdloze look wordt aangevuld met een gele voornummerplaat, een Anniversary-embleem en een rode streep langs de bovenkant van de brandstoftank en de achterkant.

De speciale jubileum-uitvoeringen moeten in november bij de dealer staan.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.