Nieuws

De wereld volgens Ambrosius X. T. Biermantel, deel 1

Lezers, Lezeressen ook,
Allez, laat ik mij voorstellen. Ik ben Ambrosius Xavier Theodore Biermantel. Algemeen deskundige en afgestudeerd aan het Unief van Louvain, U zegt in uw dialect ‘Leuven. Ik ben motard en filosoof. En ik wil u waarschuwen…
Want wij mannen zijn tot ‘nen bedreigde diersoort verworden.

En als het met ons mannekes ophoudt, dan houdt ook het motorrijden op. Het zal mogelijk wel eens opgevallen zijn hoeveel verschillen er zijn tussen mannen (sorry, wij waren er nu eenmaal het eerst, kijk maar in het Christelijk werkplaatshandboek) en vrouwen. Dat gaat veel en veel verder dan de verwaarloosbare fysieke verschillen waar puberjongens en een wat sneu soort vijftig plussers zo op gefixeerd zijn. De verschillen zitten hem (of haar) tussen de oren. Niet tussen de dijen. Ze zijn fysiek niet meetbaar, maar zorgen voor de spanningsboog tussen de soorten die zo mild wordt omschreven met ‘Onbegrip. En vroeger was het leven helemaal niet beter. Maar wel aanzienlijk overzichtelijker.

Waarom? Omdat vrouwen toen nog niets in te brengen hadden. Omdat de Mannenwereld nog vrij van nuances was.Want waar wij Mannen een stevig geplaveid stuk rechte weg als gedachtentraject hebben, daar hebben Vrouwen een enorm onoverzichtelijk gebied met een wegennet waar elk van U motorrijders, enthousiast over zou worden. Groot in oppervlakte, maar vol kleine, kronkelende wegen over verrassende heuvels en verbijsterende dalen. Die combinatie plus het feit dat Vrouwen gekend zijn om hun unieke richtingsgevoel maakt het begrijpen van de voordeliger geboetseerde soort voor ons, Mannen, zo moeilijk. Onmogelijk zelfs. Ten tijde van de motorfietsen met vierkante houten wielen was de interactie tussen de soorten nog eenvoudig.

De Man zag een Vrouw naar zijn gading. Hij besloop haar en tikte haar met zijn essenhouten knuppel bewusteloos. Vervolgens sleepte hij haar mee naar zijn grot. En voilà: ze hadden een relatie. De opmerking ‘Nee schat, ik heb hoofdpijn’ stamt uit deze tijd. De knots evolueerde tot een bos rozen. Motorfietsen kregen ronde wielen en vrouwen begonnen te bedenken dat de rolverdeling niet helemaal in hun voordeel was.

Grote technische concepten zijn er nooit door een vrouwenbrein bedacht. De bedenkers van de pyramides waren mannen. Leanardo DaVinci en Rembrandt waren mannen. Uw Hans Wiegel rookt overtuigend sigaren. Jan Cremer was een kwajongen op een motor. Paul de Leeuw is verwerpelijk, maar vooral niet overtuigend als Man. Er moest dus iets gebeuren.

wordt vervolgd

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

World Ducati Week 2024

World Ducati Week 2024

16 juni, 2024

Van 26 tot en met 28 juli wordt de 12e editie van de World Ducati Week gehouden op het Misano World Circuit. ‘All ...

Overig nieuws