Nieuws

De volgende lente…

De herfst zit al weer in de lucht en de eerste laag afgewaaid blad ligt al op de loer. Straks gaan 99,9% van onze motoren weer de winterslaap in. Maar er kunnen nog mooie dagen komen!

En een fors deel daar van vertikt het dan volgend voorjaar weer zijn werk te doen.

Daarom alvast de tips. En we komen er best nog een keer op terug na de eerste sneeuw:

*Zorg er voor dat de accu correct afgevuld is en knuffel hem de winter door met een elektronisch geregelde druppelader. Zo’n ding laadt niet alleen, hij onderhoudt en masseert je accu het hele gruwelijke seizoen door. (Multimate, Ctek)
*Zet de motor weg op banden die een paar tienden extra druk hebben. Dat compenseert drukverlies in de winter en voorkomt de beruchte  platte kant aan de de voorband of banden. Of koop een stel bandenschoenen.(www.powerplustools.eu)
*Zet de motor weg met een lege brandstofleidingen en het liefst een lege tank. De huidige met alcohol verarmde benzines hebben een effectieve standtijd die korter is dan onze winterstop. Bovendien is de huidige benzine hygroscopisch, trekt dus water aan. Daarmee is de oude regel om de motor met een volle tank weg te zetten niet meer geldig.Superbenzine heeft nog geen alcohol toevoegingen en gumt ook iets minder uit. Maar toch.
*Let er in de berging op dat er geen tuingereedschap of ander ongrief op de motor kan vallen en bedenk dat katten het heerlijk vinden hun nagels aan een buddyzit te scherpen. Een motorhoes is dan een goed idee. Scheelt een hoop stof ook. Koop een ademend exemplaar, want dampdichte hoezen maken meer kapot dan je lief is. Raadpleeg je dealer, of stal de motor daar deze winter)

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws