Nieuws

De Vogezen

REGENvogezenMocht je deze zomer eens ergens anders nat willen worden, dan zij de Vogezen een prima optie. Ze liggen op maar 600 kilometer van de navel van Nederland. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig, bosrijk en groen.

De riante begroeiing komt dus doordat het er ook regelmatig regent. Maar het is goed sturen in de Vogezen en er is voldoende te zien qua geschiedenis en dergelijke randvoorwaarden.

De Vogezen waren vulkanisch, en de rond afgesleten vulkaantoppen zijn kenmerkend. In Plombieres les Bains – een plaatsje vol vergane glorie – waren al in de Romeinse tijd thermische baden. Die zijn er nog steeds en ze kunen een perfect rustpunt na een natte dag zijn. Maar ook in de rest van de Vogezen zit nogal was toerisme dat in de jaren 60-70 hoogst actueel was, en nu een tikkie gedateerd is. Vertederend.

Er zijn vol op betaalbare eet- en overnachtingsmogelijkheden. Op de campings kan het stromend water soms zelfs tot in je tent reiken. Doe dus maar een gite, chambre d’hores, auberge of wat dan ook.

De Vogezen. Een aanrader dus. Maar neem je regenkleding mee.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws