Nieuws

De verschrikkelijke sneeuwman van Wünderlich

Zo snel mogelijk een berg oprijden met een motor brengt bepaalde eisen met zich mee. Laat zo’n race plaatsvinden op een skipiste en je hebt echt een monster nodig om omhoog te komen. Dus werden bij Wunderlich alle registers opengetrokken om deze BMW R nineT Scrambler, in 2016 door Nagel Motors gebouwd voor de ‘Harley and Snow’-race, nóg sterker te maken en de berg op te sturen.

Het evenement wordt sinds 2015 in het Italiaanse deel van Tirol georganiseerd en was in eerste instantie bedoeld voor Harley-rijders die zich niet lieten tegenhouden door temperaturen van ver onder de nul. Tegenwoordig grijpen deelnemers steeds vaker naar Japanse en Europese fietsen als basis voor snelle bergbeklimmers. Zo ook hoofdsponsor Dr. Jekill and Mr. Hyde, een Nederlandse uitlaatfabrikant, die Wunderlich de opdracht gaf deze motor, met de bijnaam HUSKY, verder te tunen en de berg op te sturen.

Die taak valt overigens ten deel aan Thilo Günther van Wünderlich en Roland Stocker van BMW. Laatstgenoemde wordt ook wel gezien als de spiritueel vader van de nineT. Op 9 maart binden de mannen de strijd aan met de rest van de sneeuwracers in het Italiaanse Ridnaun.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.