Nieuws

De ultieme BMW R1250GS Adventure, de Ultimate Edition

De koning is dood, leve de koning! De R1250GS is inmiddels afgelost door de nieuwe 1300, maar de 1250 gaat er uit met een knal. BMW Motorrad Nederland heeft met de Ultimate Edition van de R1250GS Adventure misschien wel de meest complete GS op de wielen gezet.

Nagenoeg alle beschikbare opties en accessoires zitten er op. Zo wordt de Ultimate Edition standaard geleverd met het Touring pakket met onder meer navigatievoorbereiding en cruise control, evenals het Comfort pakket met verchroomde uitlaatbochten, design uitlaatdemper, bandenspanningscontrole, handvatverwarming en Keyless Ride. Ook het Dynamic pakket zit er op en dat omvat ook de Rijmodi Pro functie met Dynamic Engine Brake Control om de stabiliteit bij afremmen op de motor te verhogen en een slippend of stuiterend achterwiel bij hard remmen en tegelijk terugschakelen te voorkomen . Het Dynamic pakket biedt verder de Schakelassistent Pro voor schakelen zonder gebruik van de koppelingshendel, terwijl Dynamic ESA automatisch de demping en veervoorspanning aanpast aan de rijmodi Road, Dynamic en Enduro.

Maar daarmee is de kous nog niet af, want de Ultimate Edition is ook voorzien van het Licht pakket met adaptieve bochtverlichting, dagrijverlichting met koplamp Pro, led-verstralers en multifunctionele richtingaanwijzers achter, waarbij het rode led-rem- en achterlicht in de kleur geel mee knippert met de richtingaanwijzers. Het pakket omvat ook cruise-verlichting aan de voorzijde, waarbij de richtingaanwijzers gedimd branden om de motorfiets zichtbaarder te maken voor andere verkeersdeelnemers. Standaard heeft elke BMW R1250GS trouwens al de veiligheidsfeatures BMW Integral ABS pro en Hill Start Control Pro.

In optische zin valt deze Ultimate Edition toch al op, want een speciale kleurstelling en Option 719 componenten maken het een visuele smaakmaker. Hij is uitgevoerd in de stijlvariant Triple Black en daarnaast biedt het pakket Option 719 stijlvariant Shadow hoogwaardige componenten van gefreesd aluminium in zwart/zilver. Het pakket omvat verder een motorblokafdekking, kleppendeksels, bobinekap, olievulplug en zwarte kunststof sliders op de kleppendeksels. Tot de uitrusting behoort ook het pakket Option 719 stijlvariant Shadow II met rem- en koppelingshendels, voetsteunen, voetrempedaal, schakelpedaal, expansiereservoirdeksels en spiegels van geëloxeerd en gefreesd aluminium in zwart/zilver. Opvallend zijn ook de speciale Ultimate Edition badges op de spiegelkappen, het stuur en de aluminium koffers.

En om het smakelijke geheel af te toppen, is de Ultimate Edition ook nog voorzien van zadelverwarming, een alarmsysteem, goudkleurige kruisspaakwielen, Enduro aluminium motorbescherming, een getinte windgeleider, een hoog ruitje én een driedelige kofferset.

De BMW R1250GS Adventure Ultimate Edition staat vanaf 10 februari 2024 in de showroom en gaat een lieve € 32.950,- kosten en dat is inclusief een bijbehorende Ultimate Edition sleutelhanger….

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws