Nieuws

De toekomstplannen vanuit Oostenrijk

Stefan Pierer heeft grootse plannen voor de toekomst. Dat blijkt uit zijn nieuwe roadmap. Het begin is er al, want hij heeft de merken KTM, Husqvarna en GasGas gebundeld onder de paraplu van zijn nieuwe Pierer Mobility Groep. Vervolgens gaan er een flink aantal nieuwe modellen volgen.

Om maar te beginnen met die van de jongste telg binnen de groep: GasGas. Het Spaanse merk, dat zich tot op heden vooral op trial-, enduro- en offroadmotoren focust, is sinds eind vorig jaar voor 60 procent in handen van de Oostenrijkers. Om dit merk breder weg te zetten, is Pierer van plan het gamma uit te breiden met drie nieuwe straatmotoren. En net als bij Husqvarna zal de basis hiervoor gevormd worden door het modulaire systeem van KTM. Voor GasGas betekent dit twee nieuwe nakeds (800 en 250 cc) en een nieuwe toermotor (800cc).

Husqvarna Roadmap

Roadmap Pierer Mobility Groep

GasGas Roadmap

Roadmap Pierer Mobility Groep

Ook bij Husqvarna worden er veranderingen doorgevoerd. Zo lijkt het 690 eencilinderblok enkel nog te overleven dankzij de Enduro en Supermoto 701, over de Svart- en Vitpilen 701 wordt namelijk met geen woord gerept. Daarvoor in de plaats wordt het gamma van Huskie aangevuld met 125/250/401 en 501 Supermoto/Enduro-modellen en natuurlijk de onlangs gepresenteerde, en hierboven te zien, 901 Norden. Ook staan er 125/250/401 en 501 nakeds op de planning. Daarnaast komen er ook nog een aantal nieuwe instapmodellen bij die een klassieke look moeten krijgen.

KTM krijgt er op haar beurt een compleet nieuwe 490-familie bij en de reeds aangekondigde 390 Adventure en 890-machines. Rest de vraag wanneer we al deze modellen voor het eerst te zien krijgen en of ze allemaal ook in Europa op de markt komen. Helaas geeft de roadmap van Pierer daar nog geen antwoord op…

KTM Roadmap

Roadmap Pierer Mobility Groep

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws