Nieuws

De tien zuinigste motoren

Met adviesprijzen ver boven de twee euro per liter is tanken momenteel allesbehalve een pretje. Wel zo fijn dat je zo lang mogelijk met een tank kunt rijden. Tijd om de tien zuinigste motoren van het afgelopen jaar eens op een rijtje te zetten dus!

We bijten het spits af met nummer tien; de Fantic Caballero Scrambler 500. De Italiaan maakte vorig jaar tijdens een scrambler-vergelijkingstest indruk. Mooi gemaakt, lekker licht en erg zuinig. De tankinhoud is met 12 liter dan weer niet erg groot, maar met een verbruik van één op 25,0 kun je na een (pijnlijk) tankbeurtje toch een flinke 300 kilometer afleggen. De Z650 van Kawasaki staat op nummer negen, samen met de Tracer 7 GT van Yamaha en Triumph’s Speed Twin. Alle drie kennen een verbruik van één op 25,6. Dat in combinatie met een tankinhoud van 17 liter maakt dat de Tracer de grootste actieradius heeft van deze tien motoren, namelijk 436 kilometer. Royal Enfield’s Interceptor 650 eindigt net buiten de top vijf. De retro kent een gebruik van één op 26,3, en valt hiermee precies tussen zijn achterblijvers en voorgangers in.

Maar wie zijn die voorgangers dan precies? Wie staat er op nummer één, en wat is het verbruik? Lees het in MotoPlus 06/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws