Nieuws

De stilste Suzuki RG500 ooit

Op de teller staan negen echte kilometers. Hoe-ie klinkt? Geen mens weet het, want deze Suzuki RG500 is nog nooit gestart. De motor uit 1985, die in Australië te koop wordt aangeboden, mag met recht een collectorsitem genoemd worden.

Als het aan de verkoper ligt, blijft dat overigens ook zo. ‘De motor heeft eerder te koop gestaan en is niet geschikt voor mensen die met de RG500 willen rijden‘, staat op eBay te lezen.

Barry Sheene
Het betreft een pre-productie RG500, de klantenversie van Suzki’s fabrieksracer waarmee Barry Sheene twee keer 500 cc wereldkampioen werd, en in het algemeen worden deze fietsen vernietigd. Dat deze RG500 toch in particuliere handen is gekomen, is dus best bijzonder. Volgens de verkoper is het zelfs de enige overgebleven pre-productie RG500 ter wereld. Die exclusiviteit vertaalt zich ook naar de prijs. Er is omgerekend al bijna 25.000 euro geboden. Nog niet genoeg, blijkt uit de advertentie. De verkoper heeft een ondergrens ingesteld en die is volgens eBay niet bereikt. Hoe hoog deze grens is, is niet bekendgemaakt.

Hoe een nooit gestarte motor dan toch negen kilometer op de odometer heeft gekregen? ‘Door rondgedrukt te zijn op verschillende motorshows in Australië’, laat de verkoper weten. Hebben? Je kunt nog iets meer dan 24 uur bieden.

Screenshot eBay

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.