Nieuws

De snelste elektrische naked ter wereld

De start van de nieuwe MotoE kampioenschap gaat, op z’n zachtst gezegd, nogal met vallen en opstaan. Zo’n beetje alle races met de elektrische Energica Ego racers moesten worden ingekort, vanwege het sterke vermoeden dat de machines anders halverwege de race tot stilstand zouden komen. Toch lijkt er best potentie in een elektrische racer te schuilen.

Eind september verzamelden zich op het voormalige RAF vliegveld Elvington, in North Yorkshire Engeland, weer een hele menigte speedfreaks om nieuwe snelheidsrecords te vestigen in de diverse klassen. Een van die klassen betreft die van naked elektrische motoren, waarin de University of Nottingham aantrad met haar Isle of Man TT Zero racer, uiteraard zonder kuipwerk.

En dat deed machine, met Duitser Zef Eisenberg aan de clip-ons, bepaald niet onverdienstelijk. Maar liefst vier nieuwe records werden er gevestigd, drie nationale en zelf een FIM wereldrecord. De vliegende kilometer werd met een gemiddelde snelheid van 298 km/uur afgewerkt, en als absolute topsnelheid reed de Zero een indrukwekkende 317 km/uur in de boeken. Dat laatste record moet nog wel door de FIM bevestigd worden. Toch netjes…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws