Nieuws

de ROOF Desmo

De Leertent is na 75 jaar gesloten, maar de ROOF helmen import, daar blijft Rolf Veenendaal druk mee. Je kunt de ROOF helmen nu via de dealers kopen.

En ondanks het feit dat je daardoor een dagje Amsterdam mis loopt, is dat eigenlijk heel handig.

ROOF DESMO

Claude Morin, de eigenaar en ontwerper van de ROOF helmen weet van geen ophouden. Hij denkt baanbrekend en jaren vooruit. Dat moet ook wel, want een nieuwe helm bedenken en op papier zetten is één ding. De nieuwe helm uiteindelijk uit productie laten komen is een ander hoofdstuk.

Na alle exclusieve ontwerpen zoals de Roadster, Sphair, Fever, Diversion, Panther, Bamboo, Kicker, Rat´s and last but not least the Boxer V8 series komt ROOF met de DESMO. Een nieuwe unieke helm gebaseerd op het ontwerp van de Boxers. In tegenstelling tot alle andere ROOF helmen is de DESMO gefabriceerd van hoogwaardig Polycarbonaat. Door het bijzondere design kon het niet anders en Claude Morin maakt hierbij dan ook dankbaar gebruik van de opties van het materiaal in dit model. De ROOF DESMO laat duidelijk z´n spierballen zien, terwijl deze 3 in1 helm toch sierlijk oogt.

Het hoeft geen betoog dat de ROOF helmen, die sinds 1995 worden geproduceerd, door de unieke ontwerpen direct een stuk van de markt hebben veroverd. In Nederland zijn de ROOF helmen door een selecte groep dealers al jaren goed verkocht. Vooral bij de Harley Davidson en chopperrijders zijn ze zeer in trek. Daar komt nu verandering in. De DESMO is een Multifunctionele helm voor nieuwe doelgroepen.

In tegenstelling tot de populaire Boxer series heeft deze helm een Desmo-Lock welke met 1 hand te bedienen is. Tijdens het openen van het kinstuk, dat ook helemaal achterover kan, zal het vizier automatisch mee omhoogschuiven. Bij het gebruik van het vizier alleen staat het vizier dichter op het gezicht, teneinde te voorkomen dat er teveel tocht onderdoor zal komen. Het vizier is traploos verstelbaar. Bij gebruik met het kinstuk naar beneden sluit het vizier in een U-profiel waardoor de aansluiting veel meer wind en water zal tegenhouden. Het standaard vizier is helder, optisch zuiver, krasvast en anti-condens van huis uit.

De kinband heeft een Microlock ratelsluiting. Zowel de DESMO als alle Boxers hebben een ECE 22-05 keur voor gebruik als Jet (J) en voor het gebruik als Integraalhelm (P)

www.roofhelmets.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws