Nieuws

De Rai helpt

Sinds de invoering van de zogeheten ‘Derde Rijbewijsrichtlijn’ is het kiezen van een motor voor veel nieuwe motorrijders een hele klus geworden.

De RAI Vereniging maakt die keuze een gemakkelijker en heeft alle motortypes in een online folder gerangschikt op geschiktheid voor het A-, A2- en A1-rijbewijs.

Het naslagwerk is tot stand gekomen in samenwerking tussen de RAI Vereniging, BOVAG, ANWB en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Gemma Warmerdam, secretaris afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van de RAI Vereniging, vertelt dat veel motordealers en importeurs hebben aangegeven dat er onder hun klanten dringend behoefte bestaat aan meer duidelijkheid over welke motoren zij wel en niet mogen aanschaffen.

In de gratis te bekijken folder kunnen motorrijders in één oogopslag zien welke motor geschikt is voor hun rijbewijscategorie. Zo zijn er legio scooters en handgeschakelde lichte motoren voor het A1-rijbewijs en iets zwaardere motoren voor het A2-rijbewijs. Ook  kun je zien dat onder anderen Harley-Davidson speciale teruggetunede modellen levert, waarvan de begrenzing bij het behalen van hetvolle  A-rijbewijs kan worden verwijderd.

De digitale folder staat op  de website van de RAI Vereniging en dient vooral als leidraad voor de beginnende motorkoper. Mochten er nog modellen ontbreken, dan worden die in de nabije toekomst toegevoegd. Volgens Warmerdam is het aan de motorfabrikanten en importeurs om de lijst verder aan te vullen

www.raivereniging.nl/snippets/swf/rijbewijs-en-motor-2013.aspx

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws