Nieuws

De Nürburgring gered

De Nürburgring stond sinds het voorjaar van 2013 te koop en is nu verkocht. De nieuwe eigenaar is  Capricorn, de Duitse toeleverancier van auto-onderdelen moest er 75 miljoen euro (plus 25 miljoen euro aanvullende investeringskosten) voor aftikken en krijgt daarvoor het GP-circuit, de Nordschleife, boulevard en het Eifeldorf Grüne Hölle, het aan de Nürburgring gelegen complex met hotels en restaurants.

De vorige eigenaar van het circuit kwam in de financiële problemen door het themapark Grüne Hölle dZe hoopten daardoor meer bezoekers te trekken, maar de investering  renderde niet. Helemaal niet.

Capricorn heeft dus heel listig besloten de dorp te sluiten

Alle geplande werkzaamheden van 2014 gaan gewoon door en de komende tijd investeert Capricorn die net al genoemde  25 miljoen euro om het circuit door te ontwikkelen en de Automobilen Technologie Cluster uit te breiden. Ook probeert het Duitse bedrijf, dat 350 medewerkers in dienst heeft, een nieuw instituut te verbinden aan het circuit.

Capricorn, dat al haar Composite-bedrijf en een testcentrum aan de Nürburgring heeft liggen, gaat alle huidige activiteiten van het circuit doorzetten en gaat uiteraard zelf het circuit als testbaan gebruiken voor hun eigen onderdelen.

Andere bieders op het circuit waren Bernie E, de F1 baas en onze eigen ANWB

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws