Nieuws

De nieuwe Noppennieuws ligt in de winkel

Vrijdag 5 juni verschijnt Noppennieuws 3. In dat nummer staat uiteraard geen enkel wedstrijdverslag, maar toch hebben we weer volop boeiende verhalen ronde de motocross en offroad. Zo liepen we een dagje mee met Brian Bogers en zijn personal trainer Twan van den Heuvel, om te kijken hoe een MXGP-rijder topfit wordt en blijft in deze corona-tijden.

Het leverde een prachtige reportage op waarbij niet alleen het fysieke aspect ter sprake komt, maar ook het minstens zo belangrijke mentale aspect van crossen op topniveau.

Ook interviewden we Kevin Strijbos, die is begonnen aan zijn twintigste GP-seizoen, en nu met een privéteam weer op Suzuki’s onderweg is. Daarnaast bezichten we de familie Bert en Bart van Dulmen, die beiden erg actief zijn met de classic-cross in Nederland.

Vlak voor de Corona-crisis maakten we nog een uitgebreide test met zes 450 cc crossmotoren; alle fabrikanten zetten hun beste beentje voor in de koningsklasse, ook met de productiemodellen. Van een hele andere orde is de restauratie van een ‘barnfind’ Yamaha TT350 uit 1986 en de historie van het vermaarde Rond-Sachs, waarop we in Noppennieuws 3 uitgebreid terugblikken.

COVER Noppennieuws 3

Ook blikken we terug op 1981, het jaar dat Ton van Heugten de eerste Nederlandse motocross-wereldkampioen werd. We reconstrueren dat seizoen uitgebreid. En bij het graven in onze archieven kwam er ook nog een unieke zijspantest uit 1982 boven tafel, waarbij vier toenmalige Nederlandse topteams in de zijspancross met elkaars motoren reden. Het leverde een te mooie reportage op om niet nog een keer van te genieten.

Verder reden we met de nieuwe KTM 390 Adventure, een leuke allroad die met een A2-rijbewijs bereden mag worden, wat belangrijk is voor jeugdige instappers. In Griekenland volgden we afgelopen najaar de Greek Odessy, een allroad-rally voor zwaardere motoren, die ook dit jaar weer op de kalender staat. In het techniek-artikel gaan we dieper in op schroefdraad en de daaraan gekoppelde aanhaalmomenten. En Gentleman-crossr Jan Keizer is tenslotte de ‘man van staal’ in Noppennieuws 3. Jan streed in de jaren 70 met mannen als Gerrit Wolsink, Frans Sigmans en Pierre Karsmakers om de Nederlandse 500 cc titel en maakte maar liefst zes keer deel uit ven het Nederlandse MXoN-team. De inmiddels 77-jarige Keizer maakte later naam met zijn revisiebedrijf en prepareert nog dagelijks cilinderkoppen. Als hij tenminste niet aan het schaatsen is: hij reed drie keer de Elfstedentocht uit en maar liefst dertig keer de alternatieve schaatstocht op de Weissensee!

Noppennieuws 3 is vanaf vrijdag 5 juni verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. Deze verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje OVER. Abonnees ontvangen hem uiteraard thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

INHOUD NOPPENNIEUWS 3

Spetters: Nieuws over motoren, producten, kleding en evenementen
Wedstrijdkalenders
Crossip:  Kort nieuws uit de motocross, trial, enduro en supermoto
Reportage Brian Bogers en trainer Twan van den Heuvel
Shootout 6 x 450 cc crossers
Restauratie Yamaha TT350
MIPS helmen
Interview Bert en Bart van Dulmen
Interview Kevin Strijbos
Column en prijsvraag
1981: Ton van Heugten wereldkampioen
Zijspantest 1982
Test KTM 390 Adventure
Historie Rond Sachs
Techniek schroefdraad
Interview Laurent Delbroek
Avontuur Greek Odyssy
Mannen van staal: Jan Keizer
Column Lars van Berkel

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws