Nieuws

De nieuwe MT-125 – een streetfighter vol pure emotie

De nieuwe MT-125 – een streetfighter vol pure emotie
Yamaha is beroemd om zijn baanbrekende modellen die motorrijden een geheel nieuwe dimensie geven. En de nieuwe MT-125 is klaar om kennis te maken met motorrijders die op zoek zijn zo’n nieuwe dimensie. Gevormd door hetzelfde DNA als dat van onze toonaangevende MT-09 Street Rally, MT-09 en MT-07, combineert deze sportieve nieuwe naked, hightech technologie met een onvervalst karakter. Het streetfighter chassis design en de sportieve, “full-control” rijpositie zorgen voor een goede wendbaarheid in de stad. De hoogwaardige upside down voorvork, het geavanceerde remsysteem en de lichtmetalen velgen staan garant voor uitstekende rijeigenschappen.

Minimalistisch en dynamisch “mass forward” design
De nieuwe MT-125 is net zoals elk MT-model, een sportieve en wendbare machine die je elke dag van de week weer uitdaagt. Het gehele concept biedt meer dan alleen een sportieve zitpositie en veel rijplezier. De doordachte geometrie en ergonomie van de MT-125 zorgen voor optimale controle en comfort bij dagelijks gebruik. Met zijn robuust vormgegeven Deltabox chassis, het monocross veersysteem, de fraaie lichtgewicht velgen en het atletische design komt het krachtige DNA van de MT-familie volledig tot uiting in deze nieuwe machine. De laag geplaatste koplamp en, typerend voor de MT-familie, aan de zijkant geplaatste luchtinlaten vormen daarnaast een indrukwekkend vooraanzicht.

Een echte “full-size” machine met hoogwaardige componenten
De MT-125 beschikt over een geavanceerde upside down Ø 41 mm voorvork die met een soepele en progressieve vering voor een responsief weggedrag zorgt. Om de technologische voorsprong te onderstrepen, is de MT-125 voorzien van een Ø 292 mm zwevende schijfrem vóór met radiaal gemonteerde remklauw en een ABS remsysteem. Dit remsysteem zorgt voor een uitstekende doseerbaarheid en een effectief remvermogen. De lichtgewicht velgen van de MT-125 zijn voorzien van fraai vormgegeven Y-vormige spaken die het onafgeveerde gewicht laag houden en daarmee bijdragen aan sportieve rijeigenschappen.

Hightech LED instrumentenpaneel
Direct in het zichtveld van de rijder bevindt zich de overzichtelijke cockpit, voorzien van een hightech display waarin eigentijdse designelementen van de nieuwste generatie smartphones zijn verwerkt. Het volledige LCD instrumentenpaneel begroet de rijder wanneer het wordt ingeschakeld en heeft balkweergaven voor toerental, motortemperatuur en brandstofniveau, plus een schakelindicator en een digitale snelheidsmeter.

Streetfighter met de unieke uitstraling van de MT-familie
Met zijn volwassen uiterlijk en hoogwaardige componenten onderscheidt de MT-125 ABS zich van alle anderen. Deze motorfiets is een echte blikvanger en trekt met zijn agressieve streetfighter design volop de aandacht. Zijn uitstraling dwingt gewoonweg respect af op straat.
De 125cc-klasse zal nooit meer hetzelfde zijn!

De Yamaha MT-125, standaard voorzien van een ABS remsysteem, wordt leverbaar in twee kleurstellingen, te weten Matt Grey en Race Blu. De levertijd en adviesverkoopprijs van de Yamaha MT-125 ABS zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws