Nieuws

De nieuwe Garmin zümo 396 LMT-S en zümo 346 LMT-S

Garmin heeft haar motornavigatie-lijn met twee nieuwe modellen uitgebreid. De nieuwe GPS-systemen van het Amerikaanse bedrijf, de zümo 396 LMT-S en de zümo 346 LMT-S, zijn geëvolueerde versies van Garmin zümo 395 en zümo 345.

Beide navigatiesystemen zijn speciaal voor motorrijders ontwikkeld. Zo is het 4,3 inch grote aanraakscherm geschikt om met handschoenen aan te bedienen. Daarnaast is het mogelijk je smartphone via Bluetooth met het GPS-apparaat te verbinden. Dit maakt het onder meer mogelijk handsfree te bellen via de zümo, notificaties te ontvangen, eenvoudig GPX-bestanden te delen en muziek en afspeellijsten op de smartphone te bedienen.

Live updates
Ook kan de Garmin hierdoor live verkeersupdates binnenhalen waardoor je als motorrijder tijdig geattendeerd wordt op eventuele scherpe bochten, snelheidscamera’s of een file. Via de optie LiveTrack is het mogelijk je locatie te delen met anderen. Eveneens nieuw, is de toevoeging van Wi-Fi. Dit maakt het mogelijk kaarten en hotspots up-to-date te houden, zonder de zümo aan een computer te verbinden.

De nieuwe zümo’s werken met zowel met Android als IOS-telefoons. Het verschil tussen de zümo 396 LMT-S en de zümo 346 LMT-S zit hem in de geleverde kaartdata en accessoires. Zo wordt de 396 geleverd met heel Europa én een montagekit voor in de auto. De 346 heeft op haar beurt alleen West-Europa en geen montagekit voor in de auto. De zümo 396 LMT-S heeft een adviesverkoopprijs van €399,99, de zümo 346 LMT-S €349,99. Beide modellen liggen naar verwachting eind april in de winkel.

Kijk voor meer informatie op garmin.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.