Nieuws

De nieuwe elektroscooters van Yamaha

Ook bij Yamaha wordt de toekomst, in ieder geval deels, elektrisch. In dat licht lieten de Japanners tijdens de Tokio Motor Show meerdere elektrische scooters zien. Prototypes en productiemodellen.

De Yamaha E01 is een sportief getekende, elektrisch aangedreven motorscooter voor in de stad. Qua vermogen is de nieuwe tweewieler van Yamaha vergelijkbaar met een 125 cc. Het nieuwe model beschikt over een snellader-aansluiting en moet, bij gebruik in de stad, een flinke actieradius hebben. Het design, en de relatief grote wielen, doen denken aan de grote motorscooters van Yamaha.

De Yamaha E02

In het 50 cc-segment wil Yamaha haar elektrisch aangedreven E02 lanceren. Een compacte scooter, eveneens bedoeld voor gebruik in de stad, die voorzien is van een uitneembaar accupakket. Ook bij dit model heeft Yamaha gekozen voor sportieve lijnen en grote wielen.

Naast bovenstaande concepten, verraste Yamaha ook met de E-Vino. Een productierijpe elektroscooter in retrostijl. Ook dit model is voorzien van een verwisselbare accu en beschikt daarnaast over twee verschillende rijmodi. Daarnaast heeft Yamaha een speciale boost functie toegevoegd die bedoeld is om bijvoorbeeld wat steilere wegen ook baas te kunnen.

De Yamaha E-Vino

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.