Nieuws

De motorverkopen stijgen

Na een koude start lijkt de markt voor nieuwe motorfietsen het herstel te hebben ingezet.

In mei en juni werden respectievelijk 9 en 16 procent meer motoren verkocht dan in dezelfde maanden vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

Een kleine opleving daargelaten, vertoonden de verkopen in mei en juni de laatste jaren telkens een daling ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De daling lijkt nu gestopt; in  mei werden er 1.137 nieuwe motorfietsen verkocht en in juni 1.166.

De verkoop over het eerste halfjaar vertoont nog een kleine min van bijna 5 procent ten opzichte van januari tot en met juni vorig jaar.  Er is vooral meer interesse onder jongeren gesignaleerd, dit als gevolg van de aangescherpte rijbewijsregels per januari.

Velen haalden nog het rijbewijs-oude-stijl en hebben vervolgens een motorfiets aangeschaft. Door de invoering van de nieuwe rijbewijsklasse A1 voor jongeren vanaf 18 jaar blijken dit jaar tevens de motoren met een cilinderinhoud tot 125cc verkoopbaar.

Bestverkochte merken

Honda was tot en met juni het bestverkochte merk met 1.110 exemplaren (marktaandeel 18 procent), voor BMW (1.008 stuks; 16 procent) en Yamaha (676 motorfietsen; 11 procent). Suzuki en Harley Davidson completeren de top-vijf over het eerste halfjaar van 2013 met respectievelijk 606 (10 procent) en 576 (9 procent) verkochte motoren.

Bron: BOVAG-persbericht

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.