Nieuws

De motorverkopen stijgen

Na een koude start lijkt de markt voor nieuwe motorfietsen het herstel te hebben ingezet.

In mei en juni werden respectievelijk 9 en 16 procent meer motoren verkocht dan in dezelfde maanden vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

Een kleine opleving daargelaten, vertoonden de verkopen in mei en juni de laatste jaren telkens een daling ten opzichte van dezelfde periode in het jaar ervoor. De daling lijkt nu gestopt; in  mei werden er 1.137 nieuwe motorfietsen verkocht en in juni 1.166.

De verkoop over het eerste halfjaar vertoont nog een kleine min van bijna 5 procent ten opzichte van januari tot en met juni vorig jaar.  Er is vooral meer interesse onder jongeren gesignaleerd, dit als gevolg van de aangescherpte rijbewijsregels per januari.

Velen haalden nog het rijbewijs-oude-stijl en hebben vervolgens een motorfiets aangeschaft. Door de invoering van de nieuwe rijbewijsklasse A1 voor jongeren vanaf 18 jaar blijken dit jaar tevens de motoren met een cilinderinhoud tot 125cc verkoopbaar.

Bestverkochte merken

Honda was tot en met juni het bestverkochte merk met 1.110 exemplaren (marktaandeel 18 procent), voor BMW (1.008 stuks; 16 procent) en Yamaha (676 motorfietsen; 11 procent). Suzuki en Harley Davidson completeren de top-vijf over het eerste halfjaar van 2013 met respectievelijk 606 (10 procent) en 576 (9 procent) verkochte motoren.

Bron: BOVAG-persbericht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws