Nieuws

De Meppel Motor Run

We liggen er zo’n beetje uit met voetbal. En de zomer komt er aan. Dat zijn zekerheden waar je wat mee kunt.

En met goed weer gaan we weer lekker motorrijden. Zet 14 juli dus maar in je agenda:

Eerste ‘Meppel Motor Run’ op 14 juli

De regio Zuidwest-Drenthe/Noord-Overijssel beleeft zaterdag 14 juli voor het eerst de Meppel Motor Run, een verrassende motortoertocht langs diverse knooppunten met telkens een (wedstrijd) activiteit. Inschrijven kan tot en met 8 juli via de website.

Het initiatief voor de toertocht komt van Stille Evenementen en verhuurbedrijf Bo-Rent Meppel. Tijdens de Meppel Motor Run staat plezierig motorrijden centraal, in combinatie met een competitief spelelement.

Kennis en behendigheid
Deelnemers zijn vanaf elf uur ’s morgens welkom bij de Jachthaven Meppel aan de Zomerdijk. De start is om 12.00 uur. Daarna is iedereen tot 17.00 uur op of langs de weg. De route gaat onder meer door Meppel, Wanneperveen, Rogat, IJhorst, Staphorst, Zuidwolde en Hoogeveen. Er wordt gereden in groepen.

Bij de knooppunten is steeds een stop met een activiteit. Bij Herberg ’t Plein in Meppel is dat een quiz waar motorkennis getest wordt. In Wanneperveen is er een actief spel, in IJhorst trialrijden op het parkeerterrein van camping De Vossenbucht. Op het Evenemententerrein ‘De Tippe’ te Staphorst zijn demonstraties zijspan- en brommerrace. De uitdaging is om onder andere de juiste rondetijden te raden.

Na terugkomst in de Jachthaven is hier tot 19.00 uur de speciale beurs te bezichtigen met allerlei stands met motorgerelateerde producten. Vanaf 18.00 is er een barbecue en prijsuitreiking, tussen 19.30 en 21.00 uur treedt de band Wildeboer op met smartlappen en rockcovers.

Prijzen
Er zijn spectaculaire prijzen te winnen, aangeboden door Gebben Yamaha te Rogat. De winnaar mag bijvoorbeeld een week lang rijden op een Yamaha V-Max twv. 27.000 euro. De tweede prijs is een speciaal ontworpen Riders Rack, inclusief compleet motorpak van Rev’it!. De derde prijs bestaat uit een set nieuwe Michelin banden naar keuze, inclusief montage.

Inschrijfgeld bedraagt € 39,50 per persoon. Deelnemers maken voor dit bedrag het hele programma mee en krijgen ook nog eens tien consumptiemunten. Bijrijders mogen voor slechts € 15,00 deelnemen. Meer bijzonderheden zijn te vinden op www.meppelmotor.nl.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.