Nieuws

De meest extreme MV Agusta Brutale ooit!

Een Italiaan met een toefje Duits in de typeaanduiding, zie hier de nieuwe MV Agusta Brutale 1000 Nürburgring. Hoe zit dat? Nou, de Italianen wilden de meest extreme Brutale ooit maken en dan is een koppeling aan een van de meest extreme circuits ter wereld al snel 1 + 1 = 2. Exclusief is dit stukje porno op wielen in al zijn facetten, want er komen er slechts 150 op de markt.

Basis is uiteraard de Brutale 1000RR met zijn 208 pk sterke viercilinder lijnmotor, maar de verdere aankleding is in nauw overleg met het historische Duitse circuit, ook wel bekend als De Groene Hel, tot stand gekomen. Prioriteit daarbij was een zo laag mogelijk gewicht, om snellere koerswijzigingen mogelijk te maken en nog effectiever te kunnen remmen. Met dat oogmerk is er in samenwerking met BST een set fraaie lichtgewicht carbon wielen ontwikkeld en zit er boven de koplamp een aerodynamisch gevormd fly screen met de functie van winglets om de voorzijde op hoge snelheid steviger op het asfalt te drukken. Ook het voorspatbord is van carbon. Voor- en achterzijde worden afgeveerd door elektronische veerelementen van Öhlins.

Maar wil je helemaal ‘Nürburgring’, dan moet je zien dat je je hand op een racekit kunt leggen. Dit bestaat uit een volledig titanium uitlaatsysteem met enkele Arrow-demper (niet goedgekeurd voor straatgebruik), carbon afdekking voor de duoplek, een ECU met speciale mapping en – jawel – een genummerd plaatje en certificaat van echtheid. Met kit claimt MV een maximum vermogen van 215 pk bij 13.200 tpm (standaard 208 pk bij 13.000 tpm) en daarnaast verliest de Brutale nog eens 6 kilootjes: 177 kg drooggewicht in plaats van 183 kg.

De Brutale heeft een ‘Europese’ prijs van € 39.900,-, maar daar zullen voor de Nederlandse markt nog de nodige eurootjes bijkomen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.