Nieuws

De MAG meldt: Dijk Lopik-Schoonhoven blijft open voor motorrijders


Bij de start van ieder motorseizoen komt steevast de problematiek van het rijden met motoren over dijkwegen weer ter sprake. De MAG wil afsluitingen van dijken voorkomen.

Na klachten van bewoners die langs of in de buurt van dijkwegen wonen over de vermeende overlast van motorrijders, willen wegbeheerders nogal eens kiezen voor het meest voor de hand liggende wapen, namelijk het afsluiten van deze wegen voor motorrijders.

In de gemeente Lopik in de provincie Utrecht ligt een twintig kilometer lange dijk tussen Vianen en Schoonhoven. Klachten van bewoners langs de Lekdijk over het gedrag van motorrijders, waren voor de gemeente Lopik aanleiding om de MAG uit te nodigen voor een gesprek over deze problematiek. Op dinsdag 11 maart jl. vond dit gesprek plaats op het gemeentehuis van Lopik, in aanwezigheid van burgemeester Renate Westerlaken, wethouder verkeer Gerrit Spelt en Jeroen Bakker, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid. Namens de MAG waren aanwezig Jon van Veen, meldpunt afsluiting wegen en Dirk de Jong, coördinator verkeer en beheerder van het MAG-meldpunt Gevaarlijke Wegsituaties.

De MAG voerde als argument onder andere aan dat bij afsluiting van de Lekdijk de problematiek zich wellicht zou verplaatsen naar de wegen en dorpskernen in de omgeving. Tevens is het voor de wegbeheerder niet eenvoudig om tot afsluiting over te gaan, omdat hier een goed onderbouwd verkeersbesluit aan te grondslag moet liggen. Onze argumenten om niet tot afsluiting over te gaan, werden meegenomen in het besluit om de Lekdijk vooralsnog niet af te sluiten voor motorrijders.

De MAG ondersteunt het verzoek van de gemeente Lopik om een beroep te doen, via het Mag-a-zine, onze internetpagina en via de sociale media, op de eigen verantwoordelijkheid van de motorrijder. Door je rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden op dijkwegen kun je overlast (en mogelijke motorrijdersonvriendelijke maatregelen) voorkomen. De MAG wil binnenkort samen met de gemeente en de bewoners een voorlichtingsactie organiseren

Laten we dus wat rustig aan doen op de dijken. Net als vroeger. En wordt lid van een vereniging als de MAG, voor je eigen bestwil.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws