Nieuws

De MAG is wel voor!

Waar de KNMV mordicus tegen het idee blijkt om de mobiliteit te vergroten door – zoals in meer verlichte Europese landen – 125 cc machines ook te laten berijden door zestienjarigen en mensen die al een paar jaar hun autorijbewijs hebben.. De strijd gaat verder. Want waarom zou de mobiliteit alleen met lichte motorfietsen vergroot worden?

De MAG wil dat motorrijden hoe dan ook fiscaal gestimuleerd gaat worden..
Uit een telefonische toelichting van RAI-secretaris Gemotoriseerde Tweewielers Gemma Warmerdam blijken RAI Vereniging en BOVAG ook zwaardere motorfietsen hierbij niet op voorhand uit te sluiten.

Al langer geeft de MAG aan dat motorfietsen een goed alternatief vormen voor de auto in het woon-werkverkeer. Door de grotere flexibiliteit in het verkeer en door het geringere oppervlaktegebruik neemt de motor in het verkeer en bij parkeren veel minder plaats in dan de auto. Door de ontwikkeling van schonere motoren en elektrisch aangedreven motorfietsen en motorscooters zal de inzetbaarheid van motorfietsen in het woon-werkverkeer alleen maar toenemen. Het pleidooi van RAI Vereniging en BOVAG om te komen tot een integrale visie op de rol van de tweewieler in mobiliteitsvraagstukken krijgt daarom de steun van de MAG.

Dit geldt ook voor de vraag naar een passende infrastructuur om alternatieve brandstoffen te kunnen innemen, waardoor de mogelijkheden voor echt schone motorfietsen alleen maar groter worden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws