Nieuws

De KNMV en winterbanden

Onlangs plaatsten we een berichtje over winterbanden. De KNMV heeft daar zo zijn eigen visie op. We citeren het bericht van De Koninklijke:

Hoofd Rijopleidingen van de KNMV, Arjan Everink is omwille van het veiligheidsaspect niet enthousiast over winterbanden voor motoren. “Die banden hebben pas echt effect bij gladheid door ijsvorming of bij sneeuw. Maar juist dit is het moment om de motor te laten staan”, aldus Everink.

Hij vervolgt: “Een motorfiets heeft maar twee wielen; slippen of je valpartij opvangen lukt gewoon niet met een motor. Ten eerste vanwege het gewicht en ten tweede heb je bij gladheid ook geen houvast onder je voeten.”

De KNMV adviseert dan ook om de motor bij sneeuw en gladheid te laten staan, of er nou winterbanden onder zitten of niet. Arjan Everink besluit: “Het is de vraag of je bij winterse omstandigheden als motorrijder het risico moet opzoeken terwijl er alternatieven zijn zoals het reizen per auto of openbaar vervoer. Voorkomen is beter dan genezen!”

Auto’s zijn in het westen van het land al lang geen optie meer. En het openbaar vervoer is dat sinds de privatisering nooit meer geweest.

Toch heeft de KNMV natuurlijk een punt. Dat verhaal over die twee wielen en glijdende voeten deugt.

Maar voor broodrijders en ervaringsdeskundigen kunnen winterbanden toch het verschil maken… Laten we gewoon ons gezonde verstand maar gebruiken en voorzichtig zijn.

Of doe jezelf eens een zijspan. Dan combineer je de nadelen van alle soorten vervoer met de pret van het driewielerdriften

http://www.knmv.nl/knmv/nieuws

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.