Nieuws

De Harley-LiveWire

Even buiten beschouwing gelaten dat er in China hele streken onbewoonbaar zijn geraakt door de winning van grondstoffen voor accu’s en dat er in China 60 gesloten kolencentrales worden her opgestart voor de productie van goedkope zonnecellen is electrisch rijden natuurlijk hoogst duurzaam.

In elk geval wordt het fenomeen breed gedragen, zelfs een historisch fossiele brandstoffen verstokend merk als Harley-Davidson doet er nu met een volwassen proefvogel aan mee.

In MotoPlus 18 lees je over de kennismaking met de Lifwire. Een rijdende proefbank dat in een fantastisch marketing concept wordt gepresenteerd.

En voor mensen die op- en meegegroeid zijn in het digitale tijdperk is het gemis aan mechanisch en akoestisch ervaren mogelijk heel geen punt.

Maar ga gewoon eens op een demodag kijken waar racemotoren uit de jaren vijftig en zestig dapper hun rondjes draaien. Gewoon om eens te ervaren hoe motorrijden vroeger was.

Als je daar na eens op een geheide klassieker stapt, en je kunt zelfs klassieke motoren huren, dan besef je echter hoeveel de technologie voor uit is gegaan.

Een vroegetwintiger reed onlangs eens een rondje op een klassieker uit de jaren zeventig. Hij kwam er verbijsterd af: “Dat jullie daar op reden! Het rijdt niet, het veert niet, het remt niet!”

Laten we dus maar genieten wat we hebben en rustig afwachten wat de elektromotoren ons gaan brengen.
Maar dat ze de kinderschoenen zij ontgroeid, dat is duidelijk.

 

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.