Nieuws

De Green-Zones , wat zijn het en waar bevinden die zich?

Via de Green-Zones app kan het toeristische verkeer zien waar precies de milieuzones zijn, welke milieusticker voor welk land nodig is en op welke wegen op welke dagen er eventueel niet in de milieuzone gereden mag worden. Ook is het mogelijk om gemakkelijk alle Europese milieustickers via de app te bestellen. Alles in vijf talen (Duits, Engels, Frans, Pools, Spaans).

De app is erg duidelijk, volledig en makkelijk te gebruiken. Het maakt niet uit of het om een weesafhankelijke, tijdelijke milieuzone gaat of welke van de 17 verschillende voertuigtypen met welk brandstoftype in de zone mag rijden: de app beantwoordt aan alle vragen om zonder boete door de Europese milieustickerjungle te komen.  

Het is mogelijk om de actuele status van elke milieuzone rond 20.00 uur voor de volgende reisdag te bekijken. Het maakt niet uit of u deelneemt aan het handelsverkeer, busverkeer of een individuele reiziger bent: iedereen is afhankelijk van de lokale informatiebronnen in de betreffende taal. De app beschikt ook over kaarten, gebaseerd of geografische gegevens. Deze laten niet alleen de grenzen van elke milieuzone in de vorm van afbeeldingen zien, er kan zelf tot op een huisnummer worden ingezoomd.

De statusmeldingen van de gemeenten en steden, speciaal voor het in Europa toenemende fijnstof, ozon en stikstofoxide, worden dagelijks getoond. Op een later tijdstip zullen zelfs verschillende waarschuwingsfases en rijverboden die in de Franse milieuzones steeds meer toenemen en ook in Duitsland bij mogelijke dieselrijverboden vanaf 2018 een rol spelen, tot beschikking worden gesteld.

Bijkomende functies en upgrades van de app zullen tegen een bepaald bedrag in de toekomst ter beschikking worden gesteld. Voor klanten van Green-Zones zijn zulke upgrades natuurlijk gratis en worden met behulp van een code ter beschikking gesteld.

Vanaf vandaag is de Green-Zones app ook in de Play Store beschikbaar om te downloaden. Voor iOS is deze waarschijnlijk uiterlijk op 20 augustus 2017 beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.green-zones.eu of op https://www.green-zones.eu/de/green-zones-app/info-green-zones-app.html

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws