Nieuws

De ellende voorbij

De Dakar Rally 2013 is er met een aantal etappes in Peru op het programma niet gemakkelijker op geworden. Coureurs moeten niet alleen over geweldige stuurmanskunst en topmateriaal beschikken maar ook over een flinke portie geluk.

Zonder schade komt niemand door de Zuid-Amerikaanse woestijn en dat leidt tot verrassende verschuivingen in de klassementen.

Joan Barreda herstelde zich. De Spaanse motorcoureur was zondag de glorieuze winnaar, maandag nergens, maar reed dinsdag op zijn Husqvarna weer vooraan in de 289 kilometers op tijd. Barreda arriveerde 8.23 eerder bij de meet dan de Fransman Olivier Pain. Deze nam de eerste plaats over van landgenoot Cyril Despres, die een kwartier verloor maar kansrijk blijft.

Problemen voor Verhoeven, Knuiman beste Nederlander
Verhoeven, bont en blauw na een val in de derde rit, viel ver terug. Hij had op zijn fabrieks-Yamaha ernstige problemen en kwam op grote achterstand binnen. Henk Knuiman was ditmaal de beste Nederlander: 29e. ,,Ik heb vandaag lekker gereden, begin langzaam in het juiste ritme te komen. Ik heb er een goed gevoel voor de rest van de Dakar aan overgehouden”, was zijn reactie voordat hij weer op de KTM stapte om nog dik 300 kilometer door te rijden naar het bivak.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws